Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Tatika Investments Cipru cumpără acţiuni de 9 mil. lei la Sphera Franchise Group şi ajunge la o participaţie de aproape 30% din capitalul social

Bursă. Tatika Investments Cipru cumpără acţiuni de 9...

Autor: Eduard Ivanovici

21.12.2023, 10:59 247

Tatika Investments Limited, cel mai mare acţionar al Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), a cumpărat în data de 19 decembrie un număr de 363.823 de acţiuni la compania inclusă în indicele BET, în valoare totală de nouă milioane de lei, arată un raport publicat joi la Bursă.

Compania din Cipru este în strânsă legătură cu Lucian Hoanca, preşedintele consiliului de administraţie al Sphera, operator în sistem de franciză al lanţurilor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, cât şi al restaurantelor KFC în Italia şi Republica Moldova.

Înainte de achiziţie, Tatika avea 11,1 milioane de acţiuni SFG reprezentând 28,6% din capitalul social. Acum, deţinerea este de 11,46 milioane de unităţi, adică 29,5% din totalul acţiunilor societăţii.

La ora publicării ştirii, acţiunile SFG se depreciau cu 1,2%, pe un rulaj de 128.000 de lei şi un indice de referinţă BET în scădere cu 1,3%. Dinamica de anul acesta este de plus 78,6%, acţiunile atingând recent maximul ultimilor cinci ani, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO