Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Transilvania Investments raportează o creştere de 176% a profitului în ianuarie-septembrie 2023, respectiv un avans de 24% pe activul net

Bursă. Transilvania Investments raportează o creştere...

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2023, 18:25 205

Transilvania Investments Alliance (TRANSI), unul dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) listate la Bursa de la Bucureşti şi acţionar majoritar la mai multe companii din turism, a avut în primele trei trimestre din an un profit net de 152 de milioane de lei, cu 176% mai mare decât în perioada similară din 2022.

Rezultatele financiare pentru primele nouă luni sunt direct influenţate de creşterea performanţei companiilor în care fondul de investiţii este acţionar majoritar, reiese din raportul financiar publicat la Bursă. Activul net din intervalul sus menţionat a fost de 1,58 miliarde de lei (0,7352 lei pe acţiune), plus 23,8% faţă de 30 septembrie 2022 şi plus 16,7% prin raport cu 31 decembrie 2022. La data de 30 septembrie 2023, veniturile nete ale Transilvania Investments au urcat la 172,42 milioane lei, un salt de 136% an/an. 

„Schimbările aduse, în ultimii doi ani, în strategia de dezvoltare a companiilor în care suntem acţionar majoritar, încep să dea roade. Trecerea pe profit a THR Marea Neagră, al cărei model de business s-a schimbat radical, rezultatele foarte bune înregistrate de Aro Palace Braşov, dar şi alte decizii implementate, au influenţat direct dividendele încasate de la companiile în care suntem acţionar majoritar. Valoarea acestora a crescut semnificativ faţă de valoarea la 30.09.2022, demonstrând astfel capacitatea acestor companii de a deveni relevante în industriile lor, de a face investiţii şi de a-şi creşte veniturile operaţionale. Dincolo de cifre, am setat o viziune comună pentru companiile din portofoliu, în care focusul este pe creşterea performanţei pe care investitorii o aşteaptă de la noi.”, spune Radu Roşca, preşedinte executiv al Transilvania Investments, conform unui comunicat de presă.

Cu o creştere de 5% în 2023, pe tranzacţii în valoare de 16 milioane de lei, acţiunile TRANSI se încadrează sub dinamica de anul acesta a BET-FI, indicele SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea, pe plus cu 16,5%. BET-FI are a doua cea mai slabă evoluţie din rândul indicilor de la BVB de la începutul anului, aflându-se în teritoriu negativ pentru o bună parte din 2023.

În prezent, capitalizarea societăţii este de aproximativ 625 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO