Gabriel Ţecheră, director relaţii cu investitorii TTS: Bugetul este peste cifrele realizate în anul 2022. Într-adevăr, este sub realizatul din 2023, însă din punct de vedere istoric suntem pe tendinţă de creştere, şi respectăm regula de bază a bugetării: prudenţa. Mai ales într-o perioadă cu riscuri incalculabile, nimeni nu poate să prezică ce se întâmplă cu războiul.
Dividendul anunţat este legat de profitul individual al TTS prin lege şi prin politica noastră de dividende. Nu de profitul grupului. Legea nu ne lasă să distribuim 45% din 305 de milioane de lei cât a fost profitul consolidat. Atunci venim cu 45% din 151 de milioane, cât a făcut TTS, nu cât întreg grupul.
Din altă prespectivă, investiţiile de anul trecut au depăşit cu mult profitul pe care l-am făcut în 2023. Adică am investit mai mult decât profitul, şi venim totuşi cu un dividend consistent. în toată istoria companiei nu am investit 200 de milioane de lei într-un an şi cu dividend pe deasupra.
♦ Capitalizarea de acum a companiei, care include scăderea de până la 7% a acţiunilor în şedinţa de miercuri, este de 9 ori peste profitul net bugetat pentru 2024 ♦ În prezent acţiunile TTS au un multiplu P/E (price earning ratio) de 5,4 ori.
Transport Trade Services (TTS), liderul transportului de mărfuri pe Dunăre şi care în 2023 a avut cele mai performante acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti cu o apreciere de 136%, propune acţionarilor ca jumătate din profitul net al anului trecut să fie distribuit sub formă de dividende.
Astfel compania vrea o repartizare de 68,4 mil. lei, respectiv un dividend brut de 1,14 lei pe acţiune, ceea ce la preţurile de tranzacţionare de la închiderea dinaintea anunţului echivalează cu un randament de 3,9%. Propunerea va fi discutată în AGA în aprilie.