Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Transport Trade Services vrea să distribuie dividende cu un randament de 3,9%. Compania estimează un profit net de 184 mil. lei în 2024, minus 40%. Acţiunile au scăzut cu până la 7%

Gabriel Ţecheră, director relaţii cu investitorii TTS: Bugetul este peste cifrele realizate în anul 2022. Într-adevăr, este sub realizatul din 2023, însă din punct de vedere istoric suntem pe tendinţă de creştere, şi respectăm regula de bază a bugetării: prudenţa. Mai ales într-o perioadă cu riscuri incalculabile, nimeni nu poate să prezică ce se întâmplă cu războiul.

Dividendul anunţat este legat de profitul individual al TTS prin lege şi prin politica noastră de dividende. Nu de profitul grupului. Legea nu ne lasă să distribuim 45% din 305 de milioane de lei cât a fost profitul consolidat. Atunci venim cu 45% din 151 de milioane, cât a făcut TTS, nu cât întreg grupul.

Din altă prespectivă, investiţiile de anul trecut au depăşit cu mult profitul pe care l-am făcut în 2023. Adică am investit mai mult decât profitul, şi venim totuşi cu un dividend consistent. în toată istoria companiei nu am investit 200 de milioane de lei într-un an şi cu dividend pe deasupra.

Gabriel Ţecheră, director relaţii cu investitorii TTS: Bugetul este peste cifrele realizate în anul 2022. Într-adevăr, este sub realizatul din 2023, însă din punct de vedere istoric suntem pe tendinţă de creştere, şi respectăm regula de bază a bugetării: prudenţa. Mai ales într-o perioadă cu riscuri incalculabile, nimeni nu poate să prezică ce se întâmplă cu războiul. Dividendul anunţat este legat de profitul individual al TTS prin lege şi prin politica noastră de dividende. Nu de profitul grupului. Legea nu ne lasă să distribuim 45% din 305 de milioane de lei cât a fost profitul consolidat. Atunci venim cu 45% din 151 de milioane, cât a făcut TTS, nu cât întreg grupul. Din altă prespectivă, investiţiile de anul trecut au depăşit cu mult profitul pe care l-am făcut în 2023. Adică am investit mai mult decât profitul, şi venim totuşi cu un dividend consistent. în toată istoria companiei nu am investit 200 de milioane de lei într-un an şi cu dividend pe deasupra.

Autor: Liviu Popescu, Eduard Ivanovici

07.03.2024, 07:00 767

Capitalizarea de acum a companiei, care include scăderea de până la 7% a acţiunilor în şedinţa de miercuri, este de 9 ori peste profitul net bugetat pentru 2024  În prezent acţiunile TTS au un multiplu P/E (price earning ratio) de 5,4 ori.

Transport Trade Services (TTS), liderul transportului de mărfuri pe Dunăre şi care în 2023 a avut cele mai performante acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti cu o apreciere de 136%, propune acţionarilor ca jumătate din profitul net al anului trecut să fie distribuit sub formă de dividende.

Astfel compania vrea o repartizare de 68,4 mil. lei, respectiv un dividend brut de 1,14 lei pe acţiune, ceea ce la preţurile de tranzacţionare de la închiderea dinaintea anunţului echivalează cu un randament de 3,9%. Propunerea va fi discutată în AGA în aprilie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO