Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Tribunalul Mureş a suspendat provizoriu intrarea în faliment a Sadalbari, acţionarul majoritar al Romcab Târgu-Mureş

Bursă. Tribunalul Mureş a suspendat provizoriu intrarea...

Autor: Tibi Oprea

29.11.2023, 18:54 2409

Producătorul de cabluri Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB) a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că Tribunalul Mureş a admis cererea de suspendare provizorie a sentinţei prin care Tribunalul Specializat Mureş a dispus intrarea în procedura generală a falimentului a SC Sadalbari SRL, acţionarilor majoritar al Romcab.

„Admite cererea de suspendare provizorie formulată de Sadalbari SRL, în reorganizare judiciară, prin administrator special în contradictoriu cu AJFP Mureş. Dispune suspendarea provizorie a Sentinţei nr. 276/16.11.2023 pronunţată de Tribunalul Specializat Mureş în dosarul nr. 119/1371/2017 până la soluţionarea cererii de suspendare a executării formulate în cadrul cererii de apel îndreptate împotriva acestei hotărâri. Fără cale de atac”, este decizia publicată pe Portalul instanţelor de judecată.

Romcab a anunţat decizia Tribunalului Mureş săptămâna trecută, spunând că soluţie este executorie, însă nu este una definitivă şi irevocabilă, împotriva acesteia fiind deja formulat apel aflat pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş si având termen de soluţionare la data de 28.11.2023. În plus, în data de 20.11.2023 a fost înaintată o cerere de preschimbare a termenului în sensul devansării a termenului fixat de către Instanţă”.

Romcab are 77,1 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 89,8% de Sadalbari. Acţiunile MCAB se tranzacţionează în scădere cu 22% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1,54 mil. lei, arată datele BVB. Compania a încheiat primele nouă luni din 2023 cu o pierdere de 32,6 mil. lei, redusă de la 85 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO