Burse - Fonduri mutuale

Bursă. UiPath raportează primul profit trimestrial de când s-a listat pe Wall Street din primăvara lui 2021 încoace. J.P. Morgan vede oportunitate de acumulare

Bursă. UiPath raportează primul profit trimestrial de...

Autor: Liviu Popescu

15.03.2024, 00:07 319

Compania a avut un profit net de 34 mil. dolari în lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie, adică trimestrul 4 fiscal pe calendarul american de raportări În anul fiscal 2024, încheiat pe 31 ianuarie 2024, compania a avut venituri de 1,3 mld. dolari, în creştere cu 23% faţă de anul precedent, şi pierderi de 90 mil. dolari faţă de 328 mil. dolari.

Acţiunile UiPath (simbol bursier PATH), companie producătoare de software de automatizare fondată în România de Daniel Dines şi Marius Tîrcă şi care în urmă cu trei ani a început tranzacţionarea pe Wall Street, au deschis în creştere după raportarea primului profit trimestrial de la debutul pe cea mai puternică piaţă de capital din lume. Ulterior însă acţiunile au început să scadă, cu un declin de până la 6% până în ora prânzului la New York, dinamică venită pe fondul unor deprecieri şi marcări de profituri pe Wall Street, de minus 0,3% pe S&P500.

Astfel, acţiunile PATH se tranzacţionau ieri după-amiază la 23 de dolari pe unitate, echivalentul unei capitalizări de circa 13 mi­liarde de dolari. În ultimele 12 luni acţiunile au urcat cu 70%. După raportările finan­ciare anunţate miercuri seară analiştii de la J.P. Morgan au îmbunătăţit calificativul pentru acţiunile PATH şi au spus că perioada de decelerare a creşterii veniturilor se apropie probabil de sfârşit, în timp ce cererea pentru serviciile sale de inteligenţă artificială va cunoaşte o creştere a cererii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO