Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti la 10 luni din 2023: randament de 22% prin prisma BET şi 29% cu tot cu dividende. Octombrie, o lună de scăderi. „Ultimele două luni vor sta sub impactul rezultatelor financiare la T3/2023.“

Autor: Tibi Oprea

01.11.2023, 07:00 308

Indicele BET a marcat luna trecută un minus de 0,8% Mai mult au scăzut companiile din energie prin BET-NG (minus 3,4%) şi cele de pe piaţa secundară prin BETAeRO (minus 2%) BET-FI a urcat cu 3,1% pe fondul aprecierii acţiunilor FP cu peste 16% în ultima parte a lunii după ce a anunţat un program masiv de răscumpărare.

Prima ligă bursieră de la Bucureşti, adică cele mai mari şi mai lichide companii din piaţă, au livrat investitorilor în primele 10 luni din 2023 un randament de 21,9% fără dividende (BET) şi un câştig de 29,4% cu tot cu dividende (BET-TR), con­form datelor agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti.

Dacă am analiza însă evoluţia de luna trecută a aceloraşi companii, octombrie a adus inves­titorilor care replică indicele principal BET un minus de 0,8% în portofoliu.

Putem spune că societăţile de energie şi utilităţi din componenţa indicelui au avut cele mai slabe evoluţii, având în vedere că indicele BET-NG a scăzut cu 3,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO