Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Vânzare accelerată la Aquila Part Prod. Acţionarii majoritari cedează până la 8,33% din deţineri

Bursă. Vânzare accelerată la Aquila Part Prod....

Autor: Tibi Oprea

25.01.2024, 19:31 4211

Aquila Part Prod (simbol bursier AQ), liderul de soluţii integrate de distribuţie, logistică şi transport din FMCG (bunuri de consum cu mişcare rapidă), derulează o ofertă de vânzare accelerată (accelerated bookbuild - ABB) de până la 100 de milioane de acţiuni, adică o participaţie de 8,33% din acţiunile existente, la un preţ care va fi stabilit de ABB.

Potrivit unui document intrat în posesia ZF, compania listată la Bursa de Valori Bucureşti are în ofertă un coordonator unic (sole book-runner), Swiss Capital. Lansarea ofertei a avut loc în data de 25 ianuarie după închiderea bursei şi închiderea este programată pe 26 ianuarie, când se va determina şi preţul şi se va face alocarea.

La preţul de închidere de 1,06 lei pe acţiune din şedinţa de joi, 25 ianuarie, valoarea pachetului vândut s-ar putea ridica la maximum 106 mil. lei, însă este posibil ca societatea să ofere un discount faţă de preţul din piaţă. Oferta nu implică un prospect sau documentaţie.

Aquila face parte din indiciele principal BET al Bursei de la Bucureşti şi din indicii FTSE Russell Global Micro Cap Index, MSCI Frontier IMI şi MSCI România IMI. În urma vânzării accelerate, nu vor exista venituri pentru Aquila, toate încasările urmând a reveni acţionarului sau acţionarilor vânzători.

În prezent, Aquila este deţinută în proporţii egale de 33,33% de Alin-Adrian Dociu şi de Constantin-Cătălin Vasile, în timp ce 33,33% reprezintă free float. Acţiunile AQ înregistrează o creştere de 15% în acest an, pe fondul unor tranzacţii de 9,3 mil. lei. Compania are 1,3 mld. lei capitalizare, arată datele BVB.

În primele nouă luni din 2023, Aquila a raportat venituri de 1,7 mld. lei, echivalentul unei creşteri de 14% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a majorat cu 9%, până la valoarea de 70 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO