Burse - Fonduri mutuale

Bursele din Paris, Amsterdam şi Lisabona sunt îngheţate după ce operatorul bursier Euronext s-a confruntat cu probleme tehnice

Bursele din Paris, Amsterdam şi Lisabona sunt îngheţate după ce operatorul bursier Euronext s-a confruntat cu probleme tehnice

Autor: Alex Ciutacu

19.10.2020, 12:23 474

O eroare tehnică cu care se confruntă operatorul bursier Euronext a dus la întreruperea tranzacţionării cu acţiuni şi derivate pe mai multe burse europene, printre care Paris, Amsterdam şi Lisabona, potrivit FT.

Problema a lovit sistemele înainte ora 11.00 (ora României), conform datelor Refinitiv.

„Din cauza unei probleme tehnice, tranzacţionarea a fost oprită pentru toate produsele Euronext. Lucrăm la rezolvarea problemei şi vom furniza un informaţii noi cât de curând posibil în ceea ce priveşte reluarea tranzacţionării”, a transmis un purtător de cuvânt al Euronext.

Atât acţiunile companiei Danone, cât şi cele ale Royal Philips au fost afectate de blocajul de luni, în contextul în care ambele companii au comunicat informaţii importante pentru piaţă luni dimineaţă.

O situaţie similară a fost înregistrată în urmă cu trei săptămâni pe bursa din Tokyo, unde tranzacţionarea a fost întreruptă pentru o zi întreaga din cauza unei defecţiuni hardware.

AFACERI DE LA ZERO