Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Ray Dalio de la Bridgewater Associates într-un interviu pentru Bloomberg: Dobânda la dolari la 4,5%, faţă de 2,25-2,5% de acum, ar prăbuşi acţiunile cu 20%

Business internaţional. Ray Dalio de la Bridgewater...

Autor: Liviu Popescu

16.09.2022, 00:03 579

Ray Dalio, fondator al fondului de hedging Bridgewater Associates, a făcut o predicţie sumbră pentru acţiuni şi economie după ce o inflaţie peste aşteptări a zguduit pieţele financiare din întreaga lume în această săptămână, scrie Bloomberg.

„Se pare că ratele dobânzilor va trebui să crească mult (spre partea superioară a intervalului de 4,5% până la 6%)“, a scris miliardarul fondator al Bridgewater Associates LP într-un articol pe LinkedIn. 

„Acest lucru va duce la scăderea creşterii creditelor din sectorul privat, ceea ce va duce la scăderea cheltuielilor din sectorul privat şi, prin urmare, a economiei." O simplă creştere a ratelor la aproximativ 4,5% ar duce la o prăbuşire de aproape 20% a preţurilor acţiunilor, a adăugat el. Volatilitatea din pieţe sugerează că traderii au estimat în totalitate o majorare de 75 de puncte de bază săptămâna viitoare de către Rezerva Federală, cu o şansă mică pentru o mişcare de un punct procentual.

Traderii se aşteaptă ca dobânda cheie la dolari să atingă un vârf de aproximativ 4,4% anul viitor, de la intervalul actual de 2,25% şi 2,5%. Dalio a remarcat că investitorii ar putea fi încă prea mulţumiţi de inflaţia pe termen lung. În timp ce piaţa obligaţiunilor sugerează că traderii se aşteaptă la o rată medie anuală a inflaţiei de 2,6% în următorul deceniu, „estimarea“ sa este că majorarea va fi de aproximativ 4,5% până la 5%. În cazul unor şocuri economice, aceasta ar putea fi chiar „semnificativ mai mare“, a adăugat el. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO