Burse - Fonduri mutuale

BVB, între „nevoia de reglementări mai bune“ şi „formalism nebun“

BVB, între „nevoia de reglementări mai bune“ şi...

Autor: Radu Bostan

10.09.2014, 00:06 315
Piaţa de capital nu reprezintă o sursă interesantă de finanţare pentru companiile private deoarece economia în ansamblu nu funcţionează şi mediul de afaceri este neprietenos, astfel că ideea că creşterea lichidităţii bursei de la Bucureşti se poate face prin noi reglementări este un „formalism“, este de părere antreprenorul Marian Miluţ, acţionarul principal al producătorului de materiale de construcţii Prefab (simbol bursier PREH).
 
„Bursa nu funcţionează în România, pentru că nu sunt bani pe bursă. Banii sunt foarte sperioşi, ei sunt alungaţi dacă mediul de afaceri este neprietenos. Dacă eu îi spun unui investitor străin că anul acesta am avut scumpiri la gaz şi o taxă pe stâlp nepredictibilă (…), mai vine el la bursă?! Planurile de afaceri se schimbă la fiecare trei luni. Cum pot eu să-i spun unui investitor să cumpere, că o să-i dau un câştig?“ a afirmat Miluţ într-o conferinţă pe tema finanţării prin intermediul pieţei de capital, organizată de ziarul Bursa.
 
Miluţ controlează 83% din acţiunile Prefab, una dintre companiile cu cea mai veche prezenţă pe Bursa de Valori. Antreprenorul a declarat anterior, pentru ZF, că ia în calcul vânzarea companiei, din cauza mediului economic nefavorabil şi a costului ridicat al creditului bancar, dar el susţine că nici piaţa de capital nu oferă oportunităţi de finanţare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO