Burse - Fonduri mutuale

Calendarul raportărilor pe 2022: TeraPlast sparge gheaţa pe 1 februarie, fiind urmată de OMV Petrom pe 2 februarie şi BRD pe 8 februarie

Calendarul raportărilor pe 2022: TeraPlast sparge...

Autor: Tibi Oprea

25.01.2023, 07:00 2152

♦ Anul acesta cele mai aglomerate şedinţe sunt cele din 27 şi 28 februarie, când circa jumătate din companiile din BET vor raporta.

Investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti vor fi ocupaţi cu analizarea rezultatelor financiare aferente anului 2022 chiar din prima zi a lunii februarie, în contextul în care producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) este, aproape în mod tradiţional, primul emitent din prima ligă bursieră care va raporta la începutul lunii.

A doua zi, 2 februarie, unicul producător local de petrol şi gaze, OMV Petrom (SNP), este aşteptat să publice rezultatele financiare pe 2022, iar a doua cea mai mare bancă de la bursă, BRD (BRD), va raporta o săptămână mai târziu, pe 8 februarie. Operatorul bursier Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este programat pe 10 februarie, conform datelor agre­gate de ZF de la BVB.

Rezultatele financiare anuale sunt cele mai importante anunţuri de la bursă până în martie-aprilie, când vor veni şi propunerile de dividende pe care le aşteaptă cu toţii, mai ales din partea companiilor de stat şi mai ales la OMV Petrom, acolo unde sunt discuţii legate de taxa de solidaritate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO