Finanţe personale

Care sunt cele mai ieftine acţiuni din indicele bursier BET după publicarea rezultatelor pe 2017

22 feb 2018 Autor: Liviu Popescu

BRD a ajuns cel mai ieftin emitent din pri­ma ligă bursieră în contextul în care acţiunile instituţiei de credit se tranzac­ţio­nează după publicarea rezultatelor pre­liminare pe 2017 la un nivel PER (price earning ratio), cel mai utilizat in­di­cator pen­tru a caracteriza efi­cien­ţa pla­samentului în acţiuni, de 6,7.

Spre comparaţie, ac­ţiu­nile Băncii Tran­sil­va­nia (TLV) afişează un multi­plu PER calculat cu preţurile de închi­dere din 20 februarie de 8,7, potrivit calculelor ZF.

Electrica nu a fost inclusă în analiza ZF întrucât şi-a publicat re­zultatele preliminare individuale, care nu reflec­tă activitatea propriu-zisă de distribuţie şi furnizare elec­trică.

Calculele ZF ex­clud şi Fondul Pro­prie­tatea din motive de com­pa­rabilitate.

BRD Groupe Société Générale a ajuns la un PER de 6,7 după ce profitul ob­ţinut pe 2017, de 1,38 miliarde de lei, a fost cel mai ma­re din istoria băncii.

PER se calculează pe baza rezul­ta­telor fi­nan­­ciare pe ultimele 12 luni, dar este reco­man­­dat ca acesta să fie cal­cu­lat la finele unui an finan­ciar, dat fiind ca­racterul sezonier al acti­vi­tăţilor unor com­panii (precum Romgaz, care are în general rezultate mai slabe pe timpul verii).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.02.2018

 
Cuvinte cheie:
bursa
, acţiuni
, indicele bursier
, BET rezultate financiare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide