Burse - Fonduri mutuale

Care sunt cele mai mari creşteri de la bursă în martie 2018: o companie reintrată la tranzacţionare a adus 120%

Care sunt cele mai mari creşteri de la bursă în martie...

Autor: Liviu Popescu

05.04.2018, 00:05 637

♦ În top zece cele mai mari aprecieri şi-au făcut loc şi două acţiuni catalogate blue chip: BRD (7,9%) şi Banca Transilvania (6,9%).

Condmag Braşov (COMI), companie specia­lizată în construcţia conductelor, a livrat 120% câştig pe parcursul lunii martie în contextul în care emitentul controlat de antreprenorul Gheorghe Călburean a reintrat la tranzacţionare după ce a stat trei ani pe bară, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor BVB.

Investitorii au tranzacţionat acţiuni Condmag de circa 210.000 de lei în doar două săptămâni din luna martie, impulsionaţi cel mai probabil de faptul că în toamnă o altă com­panie controlată de Gheorghe Căl­bu­rean reintra la tranzacţionare, cu o evoluţie cu mult peste media pieţei. Iar de la începutul anului 2018 Dafora Sibiu are plus 28%, faţă de creşterea indicelui principal BET de aproape 13%, pe un rulaj de tranzac­ţionare de 2,8 mil. lei, potrivit datelor BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO