Burse - Fonduri mutuale

Castigurile Socep au urcat la 1,5 mil. euro

31.07.2008, 18:41 13

Operatorul portuar Socep Constanta (SOCP) a raportat pentru primul semestru din 2008 o cifra de afaceri in valoare de circa 30 mil. lei (8,4 mil. euro), cu aproape 61% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.
Profitul net se ridica la 5,4 mil. lei (1,5 mil. euro), cu peste 70% peste castigul realizat in tot anul trecut, de 3,1 mil. lei (0,9 mil. euro) si de circa 33 de ori mai mare fata de profitul inregistrat in primul semestru al anului trecut.
Conform raportului emis de catre societate, cresterea traficului coroborata cu aprecierea in aceasta perioada a euro au determinat realizarea unui profit peste cel programat prin bugetul de venituri si cheltuieli.
Profitul din exploatare a crescut in primele sase luni din 2008 de trei sute de ori fata de aceeasi perioada a anului precedent, la 6 mil. lei, ca urmare a majorarii volumului activitatii in ambele terminale si actualizarii unor tarife de prestatii.
Traficul portuar a inregistrat o crestere fata de aceeasi perioada a anului precedent cu 18%, respectiv cu 208.000 de tone de marfuri. Din structura pe grupe de marfuri rezulta ca s-a inregistrat o crestere atat a traficului de marfuri generale cu 19,1%, cat si a traficului de marfuri containerizate cu 17,4%. Din traficul total, 47,8% au fost marfuri exportate, in crestere fata de anul precedent.
Cel mai important actionar minoritar al operatorului portuar este Grupul DD Constanta (Celco), cu o detinere de 31,31%, in vreme ce Samara Stere a ajuns la o detinere de 10,5%, dupa ce a cumparat mai multe pachete de actiuni in acest an. Compania are o capitalizare de 40 mil. euro, dupa ce actiunile au crescut ieri cu 2,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO