Burse - Fonduri mutuale

Cât ar putea valora noua descoperire de petrol şi gaze a Petrom. Este cea mai mare descoperire de ţiţei a companiei din ultimele decenii

Cât ar putea valora noua descoperire de petrol şi gaze...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

14.06.2023, 00:07 10861

OMV Petrom, cea mai mare companie din sectorul de pe­trol şi gaze din România, a anunţat pe 13 iunie 2023 des­co­pe­rirea unor noi resurse de ţiţei şi gaze naturale în adân­curile României, mai exact în perimetrul Verguleasa din Oltenia şi lângă Târgovişte, în Muntenia, respectiv 30 de mi­lioane de barili de petrol (bep), ceea ce la preţurile curente înseamnă zăcăminte care valorează circa 10 mld. lei.

Valoarea de 10 mld. lei este calculată de ZF pe baza cotaţiei actuale a barilului Brent şi nu ia în calcul şi costurile de producţie pentru extragerea propriu-zisă a acestor zăcăminte.

Este cea mai importantă descoperire a ultimilor ani şi una care vine în susţinerea producţiei interne, în scădere în ultima perioadă. Astfel, cu o investiţie de doar 20 mil. euro în forajul de explorare a trei sonde, derulat din iunie 2022 şi până în aprilie 2023, Petrom a anunţat descoperiri care echivalează cu circa 75% din producţia companiei în 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO