Burse - Fonduri mutuale

Ce fac miliardarii cu miliardele? Larry Ellison, fondatorul Oracle, are o investiţie de 1 mld. dolari la Tesla

Ce fac miliardarii cu miliardele?  Larry Ellison,...

Autor: Alex Ciutacu

09.01.2019, 00:00 264

Larry Ellison, fondatorul Oracle, este al doilea cel mai mare investitor individual la Tesla, cu o deţinere de un miliard de dolari la producătorul de vehicule electrice, potrivit Bloomberg. Investiţia sa a fost confirmată într-o declaraţie financiară depusă SEC de către acesta. Deţinerea fondatorului Oracle în Tesla a devenit publică după ce Ellison, un apropiat prieten al lui Elon Musk şi un titan al tehnologiei, a devenit unul dintre directorii companiei Tesla la sfârşitul lunii decembrie. Ellison, 74 de ani, deţine în mod indirect 3 milioane de acţiuni Tesla prin trustul Lawrence J. Ellison Revocable Trust, potrivit declaraţiei financiare.

Participaţia de 1,75% îl transformă în al doilea cel mai mare investitor individual din Tesla, după Elon Musk – care deţine circa o cincime din companie – potrivit datelor agregate de sursă. Tesla a anunţat numirea lui Ellison în board-ul director la sfârşitul anului 2018. Acţiunile Tesla au crescut luni pe Nasdaq cu 5,4% după ce compania a anunţat că va contrui o fabrică în Shanghai, ajungând la 335 dolari per acţiune, la o capitalizare bursieră de circa 57,5 mld. dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO