Burse - Fonduri mutuale

Ce fac obligaţiunile de 40 mil. euro ale Agricover după eşecul ofertei de listare a companiei la BVB

Ce fac obligaţiunile de 40 mil. euro ale Agricover după...

Autor: Eduard Ivanovici

18.05.2023, 11:43 2810

Obligaţiunile companiei de agricultură Agricover Holding nu înregistrau nicio evoluţie în dimineaţa de joi, 18 mai, la nici 24 de ore după de grupul a anunţat că nu va continua procesul de listare a acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti ca urmare a faptului că, în  condiţiile actuale ale pieţei, nu ar fi îndeplinit parametrii prevăzuţi iniţial.

"Cu o situaţie financiară solidă şi fiind pe deplin conştienţi de contextul geopolitic, macroeconomic şi al pieţelor financiare, ne-am asumat un risc calculat. Ne vom continua planurile ştiind că modelul nostru de afaceri inovator va asigura profitabilitatea şi ritmul de creştere urmărite. Suntem in continuare dedicaţi respectării celor mai înalte standarde de guvernanţă corporativă, continuând în acelaşi timp angajamentul nostru de a promova inovaţia în rândul fermierilor. Dorim să ne exprimăm recunoştinţa faţă de toţi investitorii care au participat la acest proces", spune Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding, conform unui comunicat.

La ora publicării ştirii, bondurile listate la BVB sub simbolul AGV26E nu afişau nicio dinamică. Cuponul obligaţiunilor este de 3,5%, randamentul până la maturitate ajungând la 2,38%.

În martie 2021, grupul de agribusiness a listat la BVB ceea ce atunci era cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative a unei companii antreprenoriale româneşti, cu o valoare totală de 40 de milioane de euro. Ulterior, recordul a fost întrecut de reţeaua de mobilitate Autonom Services, cu 48 de milioane.

Valoarea nominală a unui titlu este de 50.000 de euro. Emisiunea s-a desfăşurat printr-un plasament privat suprasubscris, în cadrul căruia au participat investitori instituţionali (fonduri deschise de investiţii, bănci comerciale, instituţii financiare internaţionale), precum şi investitori din categoria „private banking”.

Potrivit BVB, capitalul atras prin emisiunea de obligaţiuni este destinat finanţării operaţiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN SA, subsidiară a Agricover Holding SA, specializată exclusiv în finanţarea fermierilor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO