Ce randamente ale dividendelor ar putea livra companiile de stat din indicele BET prin prisma rezultatelor bugetate pentru 2018

10 aug 2018 Autor: Liviu Popescu

Vezi galeria foto Cristian Tudorescu, Explore Asset Management: Cel mai probabil, în 2019 companiile de stat vor menţine politica de repartizare a 90% din profit sub formă de dividende, date fiind tensiunile bugetare ale statului. De văzut dacă aceste sume vor intra la buget sau în Fondul Suveran, dacă acesta va fi funcţional.

Cele cinci companii de stat din structura indicelui principal BET prezintă randamente potenţiale ale dividendelor cuprinse între 2% şi 7% în ipoteza unei rate de distribuţie de 50% din rezultatele nete către acţionari, pragul minim impus prin lege, potrivit calculelor ZF făcute pe baza bugetelor aferente anului 2018.

În scenariul în care acţionarul majoritar, respectiv statul, va cere din nou aproape integral profiturile companiilor din subordine prin ordonanţă de urgenţă, atunci randamentele divi­dendelor ar fi cuprinse între 4% şi 12%, potrivit unei analize a ZF care a ţinut cont de preţurile de închidere ale acţiunilor din 8 august 2018.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2018

 
Cuvinte cheie:
companii de stat
, dividende
, randamente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide