Burse - Fonduri mutuale

Ce se întâmplă cu conducerea Hidroelectrica tocmai acum, când compania se pregăteşte de IPO? De ce au trecut de pe mandat plin pe unul provizoriu înainte de expirare?

Ce se întâmplă cu conducerea Hidroelectrica tocmai...

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

13.04.2023, 07:00 1931

Situaţia este una neaşteptată dat fiind faptul că Hidro şi-a schimbat recent Consiliul de Supraveghere, cel care va decide şi cu privire la viitoarea conducere a companiei Consiliul a fost numit pe 28 martie pe o durată de patru ani, iar săptămâna trecută a decis să întrerupă brusc mandatele directorilor, care oricum expirau după patru ani în iunie 2023, şi să le prelungească cu patru luni, adică până în august Pentru o companie de la care sunt aşteptări să ducă Bursa de la Bucureşti pe lista MSCI şi Morgan Stanley, lipsa de transparenţă în această speţă este surprinzătoare.

Pe propriul site, fără vreo înştiinţare, nici printr-un comunicat de presă sau decizii publicate ale Consiliului de Supraveghere, cea mai mare companie de stat din România a încheiat brusc mandatele conducerii, de la Bogdan Badea la Cristian Vlădoianu, care ar fi trebuit să expire în iunie după o perioadă de patru ani, şi a ales să le transforme în unele provizorii de patru luni, începând cu data de 7 aprilie 2023.

Cu alte cuvinte, Hidroelectrica – perla energiei româneşti, care se pregăteşte de listare într-o ofertă de 2 miliarde de euro în vară şi care şi-a schimbat recent Consiliul de Supraveghere după expirarea man­datelor – a făcut schimbări inclusiv la consiliul director prin transformarea unor mandate depline într-unele provizorii. ZF a solicitat companiei un punct de vedere, însă nu l-a primit până la închiderea ediţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO