Burse - Fonduri mutuale

Ce spune Exonia despre o potenţială listare la bursă: Vizăm în S1 2022, dar este doar un proiect deocamdată

Ce spune Exonia despre o potenţială listare la bursă:...

Autor: Alex Ciutacu

05.03.2021, 14:19 711

Producătorul de ambalaje Exonia din Iaşi ia în calcul o potenţială listare de acţiuni sau de obligaţiuni la Bursa de la Bucureşti pentru primul sau al doilea trimestru din 2022, însă planul este doar la stadiu de proiect în acest moment, conform explicaţiilor oferite de reprezentanţii companiei în cadrul emisiunii Investiţi în România, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

„Vizăm undeva probabil în primul sau al doilea trimestru din 2021 şi o emisiune de acţiuni sau de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, dar acesta este doar un proiect deocamdată, nu am aprofundat încă”, a explicat antreprenorul.

După ce a vândut recent un procent de 25% din companie către doi antreprenori români, Tiberiu Stoian explorează opţiunile de finanţare ale companiei, în contextul în care plănuieşte investiţii de circa 6-7 milioane de euro în următorii doi ani pentru extinderea capacităţilor de producţie.

Exonia a obţinut în 2020 afaceri de circa 5,5 milioane de euro, după o creştere de aproape 20% faţă de 2019, iar pentru 2021 antreprenorul vizează o creştere de 50% a cifrei de afaceri. Compania produce ambalaje biodegradabile din hârtie, dar şi ambalaje din plastic. 

Vezi detaliile planurilor expuse de companie în cadrul emisiunii Investiţi în România!.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO