Burse - Fonduri mutuale

Ce strategie ar trebui să adopte investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti în 2024, cu inflaţie care se temperează şi cu an electoral în SUA şi în România. Răspund Erste AM, Raiffeisen AM şi OTP AM

Autor: Liviu Popescu

15.12.2023, 07:00 5937

Reducerea ratelor dobânzilor s-ar transpune în aprecieri pe pieţele de acţiuni în S2/2024 Pot beneficia de asemenea companiile de tip „growth“, din industria tech şi cele din sectorul de real estate.

Anul 2024 ar trebui să fie an de creştere pentru indicele bursier S&P500 de pe Wall Street, cea mai puternică piaţă de capital din lume şi cea care dictează dinamica pe restul burselor. Cel puţin aşa arată statisticile ultimilor 60 de ani – în fiecare an când americanii au ieşit la vot, S&P 500 a închis pe plus anul respectiv.

Dar pe lângă alegerile din SUA în 2024, şi cele patru runde de alegeri din România, care ar putea veni cu presiuni pe finanţe şi interese electorale, investitorii mai au câteva elemente pe care trebuie să le treacă pe agendă: în primul rând pleacă la drum în 2024 după un an 2023 de vis pentru pieţele de capital şi cu mai multe maxime istorice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO