Burse - Fonduri mutuale

Ce trebuie să ştii dacă vrei să cumperi titluri de stat? Care sunt randamentele VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

21.08.2021, 10:00 2028

Românii care sunt interesaţi de achiziţionare titlurilor de stat pot accesa programul Fidelis sau Tezaur în acest scop. Site-urile instituţiilor ANAF şi Poşta Română oferă toate informaţiile necesare achiziţiei. Achiziţionare prin intermediul acestor instituţii permite şi răscumpărarea titlurilor.

„Dacă este vorba de Fidelis, a avut ultima emisiune în iulie şi se adresează băncilor din sindicat. Băncile principale care sunt de fapt dealerii primari. Dacă vorbim de Tezaur trebuie să meargă la Poşta Română sau la ANAF unde găseşte toate formalităţile sau chiar şi pe site găseşte formalităţile necesare şi poate să subscrie. Ce trebuie să facă este să depună banii într un cont iar apoi mergea şi face subscrierea efectivă. Ce aş vrea să mai adaug este că titlurile de stat se pot răscumpăra oricând, dacă vrea să renunţe la investiţie poate să facă această răscumpărare” a declarat Florin Andrei, secretar de stat, Ministerul de Finanţe, la ZF Live.

Titlurile de stat achiziţionate prin Fidelis sau Tezaur ajung la maturitate în cinci ani şi au un randament cuprins între 3,25 şi 3,35. Randamentul la cinci ajunge până la 3,85%.

„Randamentul 3,85 la sută este pe cinci ani şi variază undeva între 3,25-35 în funcţie de maturitate. Avem pe unul trei şi cinci ani”, a mai spus Florin Andrei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO