Burse - Fonduri mutuale

CEC Bank atrage 119 mil. euro de pe pieţele internaţionale printr-o nouă emisiune de obligaţiuni eligibile MREL. Bondurile urmează să fie listate pe bursele de la Bucureşti, respectiv Luxemburg

Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank: Vom continua şi în acest an să urmărim planurile de creştere şi de atragere de resurse şi capital pentru a finanţa economia românească.

Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank: Vom continua şi în acest an să urmărim planurile de creştere şi de atragere de resurse şi capital pentru a finanţa economia românească.

Autor: Eduard Ivanovici

08.02.2023, 00:05 1033

CEC Bank a atras marţi 7 februarie peste 119 milioane de euro (circa 587 mil. lei) printr-un nou plasament internaţional de obligaţiuni eligibile MREL (minimum requirement for own funds and eligible  liabilities – cerinţe minime de fonduri proprii şi datorii eligibile), ceea ce duce finanţarea totală atrasă de pe pieţele de capital prin cele trei tranşe de obligaţiuni ce intenţionează a fi eligibile MREL la 1,2 miliarde de lei, potrivit unui comunicat de presă.

Banca plănuieşte listarea celei mai recente tranşe de obligaţiuni atât la bursa de valori de la Luxemburg, cât şi la Bursa de Valori de Valori Bucureşti.

De asemenea, cea mai recentă emisiune a fost realizată în cadrul programului MTN (Medium Term Notes) pentru care banca a obţinut la sfârşitul anului trecut aprobarea privind prospectul din partea CSSF (Le Commission de Surveillance du Secteur Financier) în vederea unei posibile listări la bursa de valori din Luxemburg. În baza programului, banca poate emite obligaţiuni în limi­ta unui plafon total de 600 milioane euro (sau echivalent în alte monede).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO