Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare pariu pe piaţa pariurilor sportive. Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, intră cu 175 mil. euro în afacerea Superbet. Aceasta este prima tranzacţie pe care gigantul american o face direct pe piaţa din România, până acum fiind activ local doar prin achiziţii regionale

Cel mai mare pariu pe piaţa pariurilor sportive....

Autor: Cristina Roşca, Sorin Pâslaru

09.05.2019, 00:05 1950

Fondul american de investiţii Black­stone, care are în admi­nis­trare active de peste 500 de miliarde de dolari (450 de miliarde de euro), aproape de două ori PIB-ul României, a preluat cu 175 de milioane de euro un pachet minoritar de acţiuni în grupul Superbet, cel mai mare jucător de pe piaţa de pariuri sportive şi gaming din România.

Aceasta este prima tran­zacţie pe care gigantul ame­rican o face direct pe piaţa din România, până acum fiind activ local doar prin achiziţii regionale, cum a fost preluarea portofoliului logis­tic al Immofinanz pe şase pieţe printre care şi cea locală. România a fost mulţi ani o piaţă prea mică pentru giganţii din private equity, afacerile scoase la vânzare având evaluări sub cele necesare pentru a intra în vizorul unor nume cu greutate precum Blackstone.

Acum, gigantul american a intrat direct în afacerea Superbet, un business de 130 mil. euro în 2017 şi care îşi bugetase o creştere de 40% pentru anul trecut. Cele două părţi nu au comu­ni­cat ce pachet de acţiuni a fost preluat de fondul de inves­tiţii în cadrul busi­nes­sului cofondat în 2008 de antrepre­norul Sasha Dragic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO