Burse - Fonduri mutuale

Cele mai subevaluate acţiuni din indicele bursier BET pe baza rezultatelor din 2018: Petrom se detaşează de restul

Finanţe personale

Cele mai subevaluate acţiuni din indicele bursier BET pe...

Autor: Liviu Popescu

04.04.2019, 07:18 1945

OMV Petrom, BRD şi Nuclearelectrica sunt cele mai subevaluate acţiuni prin prisma multiplului PER din prima ligă bursieră în contextul în care multiplul, calculat pe baza rezultatelor financiare pe 2018, afişează cele mai mici trei valori pe baza preţurilor curente de tranzacţionare din rândul acţiunilor din structura indicelui BET, potrivit datelor agregate de ZF din raportul analiştilor de la BT Equity Research.

OMV Petrom (simbol bursier SNP) afişează o valoare a multiplului de 5, ceea ce înseamnă că la nivel teoretic un investitor are nevoie de circa cinci ani pentru ca preţul plătit în prezent pentru o acţiune să fie recuperat din profitul companiei, în cazul în care rezultatul net rămâne constant.

A doua cea mai ieftină acţiune din cele 15 ale indicelui BET (Alro Slatina nu a fost inclusă în analiza ZF) este BRD, care afişează un nivel al PER de 5,9, în timp ce podiu­mul este completat de Nuclearelectrica, cu un PER de 7,5.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO