Burse - Fonduri mutuale

Cemacon obţine un grant de 473.000 de euro pentru proiectul companiei de energie regenerabilă de peste 1 mil. euro. Societatea depune un nou proiect de investiţii în cadrul PNRR

Cemacon obţine un grant de 473.000 de euro pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

27.06.2022, 17:34 295

Cemacon Cluj (CEON), producător de materiale de construcţii controlat de fraţii Pavăl, proprietarii şi fondatorii Dedeman, a câştigat un grant în valoare de 473.000 de euro, reprezentând 44,93% din cheltuielile eligibile ale proiectului său de energie regenerabilă „Cemacon Green Energy Farm” de 1.052.856 de euro, a cărui implementare începe în toamna acestui an.

„Parcul fotovoltaic va avea o putere instalată de peste 1MWh, cu un sistem format din 2198 panouri fotovoltaice (455 Wp) şi 18 invertoare de 50 kW, iar reducerea emisiilor de CO2 este estimată la -299 tone CO2/an. Economiile financiare ale companiei în urma trecerii pe energia regenerabilă asigurată de acest parc vor fi de aproximativ 165.000 Euro/an”, reiese dintr-un raport publicat astăzi la Bursa de Valori Bucureşti.

Finanţatorul, International Development Norway – o organizaţie norvegiană cu peste 20 ani de experienţă în proiecte internaţionale pentru dezvoltarea de bune practici în domeniul eco‐ business, este deja partener al Cemacon, sprijinind compania în implementarea proiectului „Investment in a new, eco-friendly ceramic coatings production line at Cemacon”, care presupune construcţia unei noi fabrici de produse ceramice, dezvoltând astfel premisele unei noi linii de business.

De asemenea, Cemacon a depus un nou proiect de investiţii pentru un parc fotovoltaic în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi are în plan alte obiective strategice de tranziţie către energie verde şi performanţă energetică sustenabilă.

Acţiunile CEON au coborât cu 14% de la începutul anului, pe tranzacţii de circa 3,3 milioane de lei. Conform datelor BVB, compania are o capitalizare de circa 340 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO