Burse - Fonduri mutuale

Ceramica Iaşi a finalizat cu 10 mil. lei retragerea minoritarilor

Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova

Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova

Autor: Roxana Pricop

07.09.2015, 00:05 315
Producătorul de cărămizi Briks­ton (fost Ceramica Iaşi, simbol bur­sier CERE) a anunţat pe bursă că a fina­lizat procedura de retragere a acţionarilor din societate, prin achitarea in­te­grală a preţului de retragere pentru ac­ţionarii care au îndeplinit toate con­diţiile necesare.
 
Anunţul vine după aproape un an în care SIF Moldova (SIF2), printre cei mai mari acţionari minoritari cu o de­ţinere de 6,48% din capital, a contestat preţul oferit pentru retragere şi a cerut Brikston să facă ofertă de preluare.
 
La începutul lunii august, SIF-ul a cerut în instanţă suspendarea procedurii de re­tragere a acţionarilor din produ­că­torul de cărămizi, nemul­ţumită de preţul propus pentru răscum­părarea titlurilor acţio­narilor minoritari. Noul preţ de retragere de 0,6957 lei/acţiune, stabilit în baza unui nou raport de evaluare făcut la obligaţia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a fost cu 0,4% mai mare decât primul preţ de retragere anunţat de companie pe 31 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO