Burse - Fonduri mutuale

Cinci evenimente care vor mişca bursa în această săptămână

Cinci evenimente care vor mişca bursa în această săptămână

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

14.07.2014, 00:00 1738

Vor reveni pe creştere acţiunile Electrica, cum vor evolua acţiunile băn­cilor austriece, pot pune în pericol zona euro problemele băncii portugheze Espirito Santo Financial sunt întrebări cu care investitorii încep o nouă săptămână de tranzacţionare la bursa din Bucureşti. Cinci sunt eveni­mentele mai importante care ar putea influenţa cotaţiile acţiunilor româneşti în aceas­tă săptămână:

1. Va vinde Fondul Proprietatea acţiunile pe care le deţine la transportatorul de ţiţei Conpet (COTE)? Potrivit unor surse din piaţă, fondul se pregăteşte să vândă acţiunile Conpet în valoare de 127 milioane de lei, tranzacţia putând avea loc chiar în această săptămână.

2. Fondul Proprietatea îşi va publica prima valoare a activului net după oferta Electrica şi după vânzarea unui pachet de 4,99% din acţiunile Romgaz pentru 645 mil. lei. Cum va evalua fondul participaţiile minoritare deţinute la su­cursa­lele Electrica? La finalul lunii mai, fondul a raportat ac­tive de 15,246 miliarde de lei şi un profit de 557 milioane de lei.

WikiZF: Profilul companiei Electrica

3. Cele cinci SIF-uri îşi vor publica valoarea activului net pe luna iunie. Unele dintre acestea deţin acţiuni la banca austriacă Erste Bank, care a scăzut puternic în luna iunie. Cum s-au corectat activele SIF-urilor din cauza scăderilor acţiunilor Erste?

4. Îşi vor reveni acţiunile Electrica după ce au scăzut la 10,72 lei/titlu în şedinţa de vineri? Faţă de preţul din ofertă de 11 lei/titlu, acţiunile Electrica s-au corectat cu 2,4%, aceasta fiind printre cele mai slabe evoluţii post-IPO raportată de o companie.

5. Cum vor evolua acţiunile Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR, cea mai mare bancă din sistem? În cât timp vor recupera pierderea de 30% raportată în ultima lună? Erste a anunţat în urmă cu două săptămâni că avansul provizioanelor pentru riscul de credit în România şi în Ungaria va conduce la o majorare în acest an cu 700 milioane de euro a costului riscului pentru Erste Group, până la 2,4 mld. euro, iar ba

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667