Burse - Fonduri mutuale

Cocor a castigat 7 mil. euro pe mana SIF-urilor

Cocor a castigat 7 mil. euro pe mana SIF-urilor

Compania va investi 18 mil. euro in renovarea magazinului

29.01.2008, 19:21 22

Societatea Cocor Bucuresti (COCR), care detine magazinul cu acelasi nume din centrul Capitalei, a obtinut anul trecut un profit net de 23,4 mil. lei (7 mil. euro), de peste 4,6 ori mai mare decat in 2006, potrivit rezultatelor financiare preliminare transmise Bursei RASDAQ.
Cea mai mare parte a profitului a provenit din operatiunile financiare ale companiei, respectiv valorificarea participatiilor detinute la SIF-uri si la alte companii.
"O parte din profit provine din exitul din portofoliul de SIF-uri si din vanzarea participatiei la Hanul Piratilor, dupa cum arata si raportarile financiare precedente", a declarat Dan Barbulescu, presedintele Consiliului de Administratie al Cocor.
In prima jumatate a anului trecut, Cocor a vandut peste 7 milioane de actiuni SIF pe care le detinea in portofoliu pentru circa 8,5 mil. euro (28 mil. lei), costul de achizitie al acestora fiind de doar 1,8 mil. euro (6 mil. lei).
La sfarsitul trimestrului al treilea al anului trecut, Cocor detinea in portofoliu actiuni la Bursa in valoare de 7,7 mil. euro (25,5 mil. lei), constand in principal din titluri SIF Oltenia (SIF5) si SIF Transilvania (SIF3).
Reprezentantul Cocor spune ca cea mai mare parte a profitului va fi utilizata probabil pentru finantarea investitiilor pe care Cocor intentioneaza sa le deruleze in perioada urmatoare: respectiv modernizarea magazinului Cocor si asocierea intr-o dezvoltare imobiliara care consta in dezvoltarea unei galerii comerciale in apropierea sediului BNR.
"Unul dintre proiectele noastre pentru acest an este o dezvoltare imobiliara in Strada Doamnei, vizavi de BNR, care consta intr-o galerie comerciala de circa 5.000 de metri patrati. Cocor va participa ca asociat la acest proiect cu un spatiu de circa 500 de metri patrati pe care-l detine", a declarat Barbulescu.
Principalul proiect al Cocor pentru acest an este insa modernizarea magazinului pe care il detine in centrul Bucurestiului, prin refacerea fatadei si construirea unei parcari supraetajate. Proiectul de investitii aprobat la sfarsitul lui 2006 se ridica la circa 18 mil. euro.
"In urma acestor lucrari, spatiul comercial de inchiriat va creste de la 6.000 de metri patrati la 9.600 de metri patrati, iar chiria medie va urca la 70 de euro pe metrul patrat fata de circa 45 de euro in prezent. Saptamana aceasta va incepe procesul de selectie a executorilor lucrarii", a precizat Barbulescu.
Lucrarile de modernizare vor incepe in luna mai si vor dura pana la sfarsitul anului. Conducerea Cocor a luat in calcul inchiderea magazinului in ultimele trei trimestre ale anului, bugetand pentru acest an un profit brut de 2,8 mil. lei (0,8 mil. euro) si o cifra de afaceri de 7,8 mil. lei (2,2 mil. euro).
Anul trecut, afacerile Cocor s-au ridicat la 16,7 mil. lei
(5 mil. euro), in crestere cu 26% fata de 2006, iar veniturile totale au fost de 43,9 mil. lei (13,1 mil. euro), cu 177% mai mari.
Principalii actionari ai companiei sunt SIF Muntenia, cu 18,9% din actiuni, fondul de investitii Broadhurst, care detine direct si indirect peste 20% din actiuni, si persoanele fizice Liviu Ursan si Daniel Stoica, cu cate 13%.
Titlurile Cocor s-au tranzactionat ultima data la pretul de 450 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de 36,7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO