Burse - Fonduri mutuale

Cocor Bucureşti va accelera răscumpărarea acţiunilor proprii

Cocor Bucureşti va accelera răscumpărarea acţiunilor...

Autor: Radu Bostan

22.04.2015, 00:02 493
Cocor SA (simbol bursier COCR), firma care deţine magazinul cu acelaşi nume din centrul Bucureştiului, vrea să grăbească procesul de achiziţie şi anulare a acţiunilor proprii, urmărind să răscumpere din piaţă 5% din titluri în următoarele 18 luni.

Cocor va răscumpăra astfel 15.084 de acţiuni la un preţ situat între 40 lei/acţiune şi maximum 300 lei/acţiune, potrivit planului aprobat de acţionari. Ultimul preţ din piaţă al titlurilor COCR a fost de 75 lei/unitate, astfel că întreg programul de achiziţii ar costa 1,1 milioane de lei. Acţiunile vor fi plătite din profit sau rezerve.

Iniţial, planul administratorilor era de a cumpăra din piaţă 10% din acţiuni în maximum cinci ani, însă ţinta de achiziţii a fost înjumătăţită în condiţiile în care compania şi-a bugetat un profit de 1,1 milioane de lei pentru anul acesta, în creştere cu 24%. Cocor estimează că ve­niturile vor scădea cu 2% în 2015. La sfârşitul anului trecut, compania avea li­chi­­dităţi de 865.000 de lei, faţă de 1,3 mi­li­oa­ne de lei la sfârşitul anului 2013.

Compania, care urmează să se transfere de pe RASDAQ pe sistemul alternativ AeRO, valorează pe bursă 22,6 milioane de lei. Cei mai importanţi acţionari sunt SIF Transilvania (SIF3), cu 10,2% din acţiuni, SIF Muntenia (SIF4), cu 10%, fondul de investiţii Broadhurst cu un pachet de 13,3% şi două persoane fizice cu o participaţie cumulată de 29%, restul fiind în mâinile unor acţionari minoritari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO