Burse - Fonduri mutuale

Comelf Bistriţa ia credite de 5,6 mil. euro pentru retehnologizare

Autor: Stefan Musgociu

25.02.2013, 00:00 376

Producătorul de echipamente pentru construcţii şi protecţia mediului Comelf Bitriţa vrea să contracteze de la BRD un credit de investiţii de 3,3 milioane de euro şi un credit suport de 2,3 milioane de euro, banii fiind necesari finanţării unui proiect susţinut parţial cu fonduri nerambursabile şi care vizează modificarea fluxurilor de fabricaţie şi introducerea de tehnologii noi.

Contractarea creditelor este supusă aprobării acţionarilor într-o AGA programată pentru 28 martie, potrivit unui convocator transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Împrumutul pentru investiţii va fi contractat pe termen de cinci ani, iar creditul suport pentru doi ani şi trei luni.

Prin intermediul creditului suport, banca acordă finanţare pentru acoperirea decalajului de plăţi existent între plăţile către furnizori şi încasările de la autoritatea de management. Comelf a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 147,1 mil. lei (33 mil. euro), în creştere cu 3,5% faţă de 2011, şi un profit net de 4 mil. lei. Comelf este controlată de două persoane fizice, Constantin Savu şi Emanuel Babici, care deţin, prin firma Uzinsider Bucureşti, 77,07% din titluri. Compania are o capitalizare de 40 mil. lei (9,1 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO