Burse - Fonduri mutuale

Compania care are grijă ca produsele Nestlé şi Unilever să fie vizibile la raft vrea să aducă obligaţiuni la bursă. Ieba, intermediar

Compania care are grijă ca produsele Nestlé şi...

Autor: Tibi Oprea

30.11.2018, 00:00 368

Grup Şapte, companie care activează pe piaţa de merchandising (aranjarea produselor la punctul de vânzare pentru a fi cât mai vizibile cumpărătorilor - n. red.), a primit aprobarea de la Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru o emisiune de obligaţiuni la bursa de la Bucureşti, care potrivit unor surse ZF, va fi intermediată de Ieba Trust. 

Valoarea emisiunii, cât şi dobânda acesteia nu sunt încă publice. Contactaţi de ZF, reprezentanţii Grup Şapte nu au răspuns până la închiderea ediţiei. „Emiterea Certificatului de Înregistrare a obligaţiunilor emise de societatea Grup Sapte S.A. în vederea admiterii la tranzacţionare pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare administrat de BVB” este decizia Consiliului de Administraţie din cadrul ASF.

Grup Şapte a avut în 2017 o cifră de afaceri de aproape 37 de milioane de lei cu un profit net de 660.300 de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Spre comparaţie, în 2016 cifra de afaceri era de circa 34 de milioane de lei şi un profit de 823.000 de lei. Numărul de angajaţi a scăzut de la 552 în 2016 la 469 în 2017.

În portofoliul de clienţi ai Grup Şapte se numără companii precum Nestlé, Unilever, Albalact, AVON, L’Oréal, LG, Delaco, Leroy Merlin, Beko, Arctic, Philips, Cotnari, Vodafone, Star Foods, Huawei, Lidl, Carrefour.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO