Burse - Fonduri mutuale

Compania de prospectare geologică Prospecţiuni Bucureşti a semnat un acord-cadru de 17 mil. lei cu producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz

Compania de prospectare geologică Prospecţiuni...

Autor: Tibi Oprea

04.10.2023, 18:53 3250

Prospecţiuni Bucureşti (simbol bursier PRSN), furnizor de servicii de prospectare geologică şi geofizică deţinut de omul de afaceri Ovidiu Tender, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti semnarea unui acord cadru de servicii, care se va derula pe bază de comenzi de lucrări, cu producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG).

Contractul are o durată de 24 de luni şi presupune servicii de investigaţii geofizice în gaură intubată, valoarea maximă a acordului-cadru fiind de 16,8 mil. lei, la care se adaugă TVA. Prospecţiuni oferă atât servicii de achiziţie şi procesare date geofizice, cât şi servicii de investigare geofizică şi perforare în gaura de sondă. Compania a mai semnat contracte cu Romgaz şi în trecut, cel mai recent (august) fiind de 70 mil. lei pentru servicii de prospectare seismică.

Prospecţiuni are o capitalizare de 103,8 mil. lei, fiind controlată în proporţie de 55,7% de Tender SA, în timp ce SIF Muntenia deţine 11,8% din capitalul social. Acţiunile PRSN înregistrează un avans de 55% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 4,5 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO