Burse - Fonduri mutuale

Compania de securitate cibernetică SafeTech, cu peste 170 mil. lei capitalizare, şi-a dublat profitul în S1/2022 până la 2,6 mil. lei. Veniturile totale s-au majorat cu 16%

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations

Autor: Cristina Bellu

05.09.2022, 10:01 259

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul SAFE, a raportat pentru S1/2022 venituri totale de 15,3 milioane de lei, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, afaceri de 10,7 milioane de lei, plus 15% şi profit net de 2,6 milioane de lei, în creştere cu 104% faţă de perioada similară a anului trecut.

Serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 54% la cifra de afaceri totală, faţă de 44% în prima jumătate a anului 2021, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 28%, comparativ cu 55% în primele şase luni ale anului trecut.

Vânzările de echipamente au echivalat cu 18% din cifra de afaceri totală.

„Anul acesta am reuşit deja să înclinăm balanţa activităţii noastre înspre solicitările de servicii de securitate cibernetică, principala noastră linie de business, deoarece atacurile cibernetice au început să aibă o frecvenţă din ce în ce mai mare, reprezentând una dintre componentele războiului hibrid care se desfăşoară între diverse state, la nivel regional sau chiar global. Totodată, creşterea vânzărilor pe acest segment reprezintă un aspect extrem de important, deoarece serviciile de securitate cibernetică au o rată ridicată de profit comparativ cu soluţiile de securitate cibernetică,” spune Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

El apreciază că solicitările în direcţia serviciilor de securitate cibernetică îşi vor continua trendul ascendent, aspect care va contribui semnificativ la creşterea cifrei de afaceri a companiei, precum şi a profitabilităţii. Prin urmare, având în vedere rezultatele înregistrate în prima jumătate a anului şi perspectivele industriei în care activează, compania îşi păstrează ţintele stabilite pentru bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2022, care preconizează venituri totale de 43,9 milioane de lei, cifră de afaceri de 40 de milioane de lei şi profit net de 10,1 milioane de lei

În primele şase luni ale anului 2022, Safetech Innovations a continuat procesul de expansiune internaţională şi a înfiinţat entitatea din Marea Britanie. Începând cu 22 august 2022, aceasta a devenit operaţională în urma finalizării tuturor formalităţilor necesare. Astfel, Safetech UK, a cărei denumire oficială este Safetech Innovations Global Services Limited, este deţinută în proporţie de 67% de către Safetech Innovations. Activitatea Safetech UK este coordonată de Anca Stancu, care ocupă funcţia de Director General, aceasta având o experienţă de peste 23 de ani în implementarea de strategii de dezvoltare a afacerii şi managementul vânzărilor.

În următoarea perioadă, activitatea entităţii din Marea Britanie se va concentra pe construirea unei echipe locale, ce va fi formată din trei persoane până la finalul anului 2022. Totodată, conducerea Safetech UK estimează realizarea unor venituri de aproximativ 170.000 lire sterline până la finalul anului.   

De asemenea, pentru biroul din SUA, compania se află într-un proces avansat de înfiinţare a societăţii şi estimează că procedurile vor fi finalizate în următoarele săptămâni. Pentru entitatea din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, Safetech Innovations aşteaptă în continuare finalizarea procedurilor de înfiinţare a societăţii, însă a început deja să lucreze cu primul client din această ţară, prin Safetech Innovations S.A.

În ceea ce priveşte transferul Safetech Innovations pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, compania este în linie dreaptă cu pregătirile în această direcţie şi estimează că va finaliza acest proces până la sfârşitul acestui an-începutul anului 2023.

„Am finalizat deja transpunerea contabilităţii pe ultimii trei ani de la regulile de contabilitate statutare (RAS) la standardele de raportare financiară internaţionale (IFRS), iar în acest moment, ne aflăm în plin proces de audit. Estimăm că până la finalul lunii septembrie vom finaliza şi procesul de audit, inclusiv pentru primele şase luni din acest an. După ce vom avea rezultatele auditate, le vom publica şi vom demara procedurile formale cu instituţiile locale. Primul pas va fi selectarea brokerului pentru acest transfer, precum şi redactarea prospectului de listare, la care am început deja să lucrăm,” a adăugat Victor Gânsac.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 170 milioane de lei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO