Burse - Fonduri mutuale

Companiile de la Bursă au câştigat 20 mld. lei capitalizare în noiembrie, cea mai bună lună din 2022

Companiile de la Bursă au câştigat 20 mld. lei...

Autor: Liviu Popescu, Eduard Ivanovici

06.12.2022, 07:21 313

♦ Creşteri de 3,25 mld. lei pe OMV Petrom şi 2,2 mld. lei pe Banca Transilvania.

Societăţile listate la Bursa de Valori Bucureşti au câştigat 20 mi­liarde de lei capitalizare în no­iembrie, cea mai buna lună de anul acesta, şi au ajuns la o evaluare a investitorilor de circa 211 miliarde de lei, susţinută in principal de creşterile înregistrate de OMV Petrom (3,3 mi­liarde de lei), Banca Transilvania (2,2 miliarde de lei) şi alte companii din energie. În ceea ce priveşte indicii, în noiembrie, BET a urcat cu 8,6%, arată datele BVB.

Valoarea de piaţă a companiilor prezente pe Piaţa Principală şi Sistemul Multilateral de Tranzacţio­nare (SMT) a urcat de la aproximativ 192 mld. lei la finele lunii octombrie la circa 211 mld. lei la sfârşitul lunii trecute. Avansul din noiembrie a fost susţinut în mare parte de evoluţia unor companii precum OMV Petrom (SNP) şi Banca Transilvania (TLV).

Singurul producător local de petrol şi gaze a avut o creştere de 3,25 miliarde de lei în noiembrie, de la o capitalizare de 25,6 miliarde de lei la 28,85 miliarde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO