Burse - Fonduri mutuale

Companiile din indicele bursier BET au avut afaceri de 25 mld. lei în S1/2018 cu un profit de 5,4 mld. lei

Companiile din indicele bursier BET au avut afaceri de 25...

Autor: Liviu Popescu

20.08.2018, 00:07 426

Cele 13 companii ale căror acţiuni sunt incluse în structura in­dicelui principal BET au raportat afaceri de aproximativ 25 mld. lei în primul semestru din 2018, plus 5,4% faţă de ace­eaşi perioadă din 2017, în timp ce profitul net s-a majorat cu 9,3% la 5,3 mld. lei şi ca urmare a faptului că Electrica a re­ve­nit pe plus, potrivit datelor agregate de BT Equity Research.

„Companiile cu cea mai accentuată dinamică pozitivă la nivelul profiturilor în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă din 2017 au fost Electrica, Nuclearelectrica, precum şi jucătorii din sfera financiară, indiferent că vorbim de Fon­dul Proprietatea, bănci sau chiar Bursa de Valori Bucureşti“, spune Rareş Iclenzan, analist financiar la Banca Transilvania, a doua cea mai mare instituţie de credit din România şi cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa românească.

Electrica, cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, a trecut de la o pierdere de aproape 7 mil. lei în S1/2017 la un profit net de 210 mil. lei în primele şase luni din 2018, ca urmare a stabilizării preţurilor pe piaţa de energie comparativ cu anul anterior când acestea înregistrau maxime istorice din cauza crizei din sistemul energetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO