Burse - Fonduri mutuale

Condmag intră în hora vânzărilor după Dafora

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Radu Bostan

17.06.2015, 00:02 441

Acţiunile constructorului de conducte Condmag Braşov (simbol bursier COMI), controlate de Gheorghe Călburean, s-au prăbuşit cu aproape 15% ieri, după anunţul că activele firmei au fost blocate de procurori în contextul unei anchete penale care îl vizează pe fostul director general.

Condmag a anunţat luni seară, după închiderea bursei, că procurorii DIICOT au instituit sechestru pe active în valoare contabilă de 48 milioane de lei şi că societatea este parte responsabilă civilmente într-un dosar penal care îl vizează pe Alexandru Liviu Tătar, şeful companiei până la sfârşitul lunii octombrie 2014. Condmag nu a precizat cauza pentru care este inculpat Tătar.

"Conducerea societăţii va analiza situaţia creată şi va stabili un plan de măsuri pentru limitarea impactului acestui fapt asupra activităţii sale", arată anunţul semnat de actualul director general, Claudiu Mureşan.

În paralel, acţiunile firmei de foraj Dafora Mediaş (DAFR), de asemenea deţinută de Călburean, au scăzut cu 8,2%, continuând regresul început acum două săptămâni când compania şi-a cerut insolvenţa. Cele două firme ale omului de afaceri au pierdut 13 milioane de lei din valoarea de piaţă în ultimele două săptămâni. Capitalizarea Condmag a scăzut cu 30%, în timp ce Dafora mai valorează mai puţin de jumătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO