Burse - Fonduri mutuale

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Simcor Oradea de catre Macon Deva

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Simcor Oradea de catre Macon Deva

Cristian Nacu

11.07.2008, 18:01 185

Tranzactia in valoare de 53 de milioane de euro dintre Macon Deva, companie detinuta de fondul de investitii polonez Enterprise Investors, si Simcor Oradea, grup controlat de oamenii de afaceri Stache Lutz si Mihai Voiculescu, a fost aprobata in urma cu doua zile de catre Consiliul Concurentei, potrivit reprezentantilor Enterprise Investors.
"Ieri (in urma cu doua zile - n.r.) a fost aprobata tranzactia de catre Consiliul Concurentei, care a stabilit ca nu este vorba de o concentrare economica periculoasa. Incepand cu luna august Macon va prelua managementul companiei Simcor, insa mai multe detalii vom da la sfarsitul lunii", a declarat pentru ZF Cristian Nacu, partener al fondului de investitii polonez Enterprise Investors.
In urma acestei tranzactii care a fost semnata in luna aprilie, Macon Deva a devenit cel mai mare producator de BCA de pe piata locala, unde mai activeaza companii precum Celco Constanta, Prefabricate Vest, Elpreco Craiova (preluat de irlandezii de la CRH) sau Prefab Calarasi.
Actionarii Simcor au scos la vanzare sapte firme din grup, respectiv Simcor (SIOR), Simbeton (SIOB), Simterac, Simcor Var, Simcor Management, Simpromat si Simsped, primele doua fiind listate pe piata RASDAQ. Actiunile SIOR, cea mai mare companie a grupului, au crescut cu 25% in ultima saptamana, capitalizarea acesteia ajungand la 20 mil. euro.
Cele sapte firme sunt specializate in productia sau comercializarea materialelor de constructii, BCA, var, mortar si adezivi, prefabricate din beton, plase sudate, stalpi electrici si pavaje, seminee, cosuri de fum si cahle de teracota. Grupul Simcor a realizat anul trecut o cifra de afaceri anuala de 57 de milioane de euro, in scadere cu circa 7%. Simcor detine doua fabrici de beton celular autoclavizat (BCA), la Oradea si Suceava, cu o capacitate totala de 315.000 de metri cubi pe an, precum si doua unitati de productie a varului, la Targu-Jiu si Medgidia. Cele doua fabrici de var au o capacitate totala de 230.000 de tone pe an. De asemenea, grupul are o unitate de productie a cahlelor in localitatea Vadu-Crisului din Bihor.
Macon a fost preluata integral de Enterprise Investors in 2006, printr-o tranzactie de 35 de milioane de euro. Producatorul de materiale de constructii estimeaza in acest an afaceri de cel putin 50 de milioane de euro, in crestere cu 25%, pe fondul majorarii consumului de materiale de constructii.
Compania va investi anul acesta 7 milioane de euro in modernizarea proceselor de fabricatie si in cresterea calitatii produselor BCA, vata minerala bazaltica si prefabricate din beton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO