Burse - Fonduri mutuale

Conted Dorohoi, compania care a plătit cele mai mari dividende în ultimii ani, intră marţi pe bursă

Conted Dorohoi, compania care a plătit cele mai mari...

Autor: Andrei Chirileasa

25.02.2013, 10:49 1645

Acţiunile producătorului de confecţii Conted Dorohoi (simbol bursier CNTE) se vor tranzacţiona începând de marţi, 26 februarie, la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unui anunţ al bursei.

Până acum, acţiunile Conted s-au tranzacţionat pe piaţa RASDAQ având o lichiditate redusă.

În ultimii ani, însă, titlurile Conted au intrat în atenţia investitorilor datorită dividendelor mari distribuite de companie. Din decembrie 2009 până în prezent, acţiunile Conted au crescut de la 20 de lei la 68 de lei, iar compania a distribuit dividende cumulate în valoare de 19 lei (brut) pe acţiune. Astfel, cine ar fi cumpărat la finalul lui 2009 acţiuni Conted ar fi recuperat 95% din preţul acţiunii doar din dividende. Pentru acest an, compania propune un dividend brut de 9,81 lei, reprezentând 14,4% din preţul actual al acţiunii.

Conted Dorohoi este controlată de trei persoane fizice: Manole Popa, cu 25,5% din acţiuni, Nelu Pujină, cu o participaţie de 20,2%, şi Valeria Negreanu, cu 10%. Compania produce confecţii în sistem lohn pentru branduri internaţionale precum Zara, Massimo-Dutti, Celio, Tommy Hillfiger, Benetton, Diesel sau Esprit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO