Burse - Fonduri mutuale

Conturile globale pentru Fondul Proprietatea au primit undă verde de la CNVM

Autor: Roxana Pricop

06.01.2011, 10:44 48

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliarea (CNVM), autoritatea dereglementare şi supraveghere a pieţei de capital, a aprobat recentNoul Cod al Depozitarului Central prin care avizează utilizareaconturilor globale pentru tranzacţiile cu acţiunile FonduluiProprietatea şi împrumutul de acţiuni.

Începând de astăzi, după efecturarae unor teste, casele debrokeraj pot obţine de la Depozitatarul Central avizul tehnic careva atesta că sunt pregătiţi să tranzacţioneze prin conturileglobale.

Tranzacţionarea prin conturile globale presupune ca o firmă debrokeraj să lucreze printr-un singur cont global, prin care varealiza toate tranzacţiile în numele clienţilor, fapt ce necesităsisteme informatice şi infrastructură performante. După listarea laBursa de Valori Bucureşti din 25 ianuarie, acţiunile FonduluiProprietatea vor putea fi vândute sau cumpărate doar prin conturiglobale, astfel că brokerii care nu sunt pregătiţi nu vor puteaintermedia tranzacţii cu acţiunile Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO