Burse - Fonduri mutuale

Corecţie ex-dividend la OMV Petrom: Acţiunile companiei coboară cu 8% în şedinţa de joi, pe tranzacţii de peste 3 milioane de lei

Corecţie ex-dividend la OMV Petrom: Acţiunile companiei...

Autor: Eduard Ivanovici

12.05.2022, 14:23 965

Acţiunile OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, se depreciau în după-amiaza zilei de joi cu 8% pe fondul unor tranzacţii totale de circa 3,2 milioane de lei., conform datelor BVB.

12 mai reprezintă data ex-dividend, cea care nu mai oferă dreptul la încasarea dividendelor la OMV Petrom. Astfel, preţul acţiunilor se va corecta, cel mai probabil, cu valoarea randamentului dividendului aprobat de către acţionari. Ieri a fost ultima zi de achiziţie de acţiuni SNP purtătoare de dividende.

Dividendul brut este de 0,0341 lei pentru o acţiune, iar unde este cazul, impozitul pe dividende aferent va fi reţinut la sursă în cotele prevăzute de lege, se arată într-un document publicat la Bursă.

Calculat în funcţie de preţul închiderii de ieri, 0,471 lei per unitate, randamentul dividendului este de 7,2%. Data de înregistrare este pe 13 mai, iar plata va începe de pe 6 iunie.

Compania a încheiat primele trei luni ale anului cu vânzări de 12 miliarde de lei, de la 4,9 miliarde în T1/2021, şi cu un profit net de 1,75 miliarde de lei, de peste trei ori mai mult decât aceeaşi perioadă a anului precedent, respectiv 573 de milioane de lei.

Rezultatele au venit pe fondul fără precedent al preţurilor crescute şi volatile, provocat de războiul dintre Kiev şi Moscova. Valoarea veniturilor din vânzări consolidate a crescut cu 145% comparativ cu T1/21, susţinută în principal de preţuri mai mari ale mărfurilor şi de volume mai mari ale vânzărilor de produse petroliere şi electricitate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO