Burse - Fonduri mutuale

Cotaţia barilului de petrol Brent scade sub pragul de 48 de dolari

Cotaţia barilului de petrol Brent scade sub pragul de 48...

Autor: Dan Grigore Ivan

13.09.2016, 00:00 422

Preţul petrolului s-a depreciat puternic pe pieţele internaţionale după ce investitorii simt tot mai probabilă o mărire a ratei de politică monetară din partea Fed, banca centrală americană, fapt ce a antrenat o apreciere a dolarului american,  monedă în care sunt cotate mărfurile lumii, inclusiv petrolul. 

Astfel, scăderea aurului negru de pe 8 septembrie a fost de aproximativ 6%, în timp ce moneda americană s-a apreciat cu 0,84% în faţa monedei unice europene.  Astfel, neconcretizarea discuţiilor privind îngheţarea producţiei şi nivelul tot mai ridicat de confuzie înregistrat pe pieţele internaţionale a întors cotaţia petrolului din drumul său ascendent către spargerea pragului de 50 de dolari per baril.

Scăderea de ieri a preţului petrolului a fost mai puternică în prima parte a zilei, după ce bursele asiatice au înregistrat scăderi şi de peste 3% (indicele Hang Seng, referinţa bursei din Hong Kong), bursele europene au urmat şi ele, principalii indici afişând şi deprecieri de 2,5%. Cu toate acestea, în ciuda cotaţiilor contractelor de tip futures care anticipau o nouă zi de scăderi importante pe bursa americană, indicele S & P 500 a revenit pe plus în jumătate de oră de la începerea tranzacţionării, atenunând anxietatea şi nivelul pesimismului de pe pieţele internaţionale. Pe bursa de la Londra, indicele FTSE 100 a coborât cu 1,24%. Acţiunile companiilor miniere au suferit deprecieri puterncie ieri, titlurile Angloamerican coborând cu 2,53%, în timp ce BHP Bilton a pierdut 2,81% din valoarea de piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO