Burse - Fonduri mutuale

Creştere spectaculoasă a numărului de contracte tranzacţionate la Sibiu în noiembrie

Creştere spectaculoasă a numărului de contracte tranzacţionate la Sibiu în noiembrie

Creştere spectaculoasă a numărului de contracte tranzacţionate la Sibiu în noiembrie

Autor: Adrian Cojocar

04.12.2011, 17:10 339

Speculatorii de la bursa din Sibiu (SBX) au tranzacţionat luna trecută circa 221.800 de contracte, cu 40% mai mult decât în luna precedentă, arată raportul emis de operatorul bursier pe site-ul propriu.

Creşterea s-a datorat aproape în exclusivitate avansului numărului de contracte cu activ suport pe indicele Dow Jones denominate în lei (simbol DEDJIA_RON) care au cumulat luna trecută 128.400 cu 68% mai mult decât în luna precedentă.

Numărul de contracte încheiate pe aur a scăzut cu 10% luna trecută, la circa 41.200, în timp ce pe cursul de schimb euro/dolar speculatorii au tranzacţionat cu 53% mai multe contracte, respectiv 23.300 în noiembrie.

În absenţa lichidităţii şi variaţiilor mici de pe bursă de luna trecută o parte din speculatori s-au îndreptat spre contractele la termen tranzacţionate pe piaţa din Sibiu, care sunt cele mai lichide instrumente de pe această piaţă.

Deşi lansate abia la începutul anului trecut, contractele pe Dow Jones au intrat rapid în atenţia speculatorilor, Dow Jones fiind indicele de referinţă al celei mai importante burse de pe mapamond, cea a SUA, şi totodată cel mai popular indice din lume.

Creşterea numărului de contracte pe indicele Dow Jones din noiembrie poate avea legătură şi cu măsura luată recent de conducere privind extinderea programului zilnic de tranzacţionare puţin după ora 23.00 când se închide bursa americană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO