Burse - Fonduri mutuale

Cristian Logofătu, CFO, Bittnet: Mergem în 2019 ca un grup de patru companii, cu peste 120 de angajaţi şi ţintim afaceri de 120 mil. euro

Romanian Stock Market Summit

Cristian Logofătu, CFO, Bittnet: Mergem în 2019 ca un...

Autor: Alex Ciutacu

25.02.2019, 16:34 739

După ce a încheiat cea mai recentă tranzacţie exact în ultima zi a anului trecut, Bittnet, companie listată pe piaţa AeRO, intră în anul 2019 ca un grup de patru companii, cu peste 120 de angajaţi şi care vrea o cifră de afaceri dublă faţă de 2018, explică Cristian Logofătu, CFO al Bittnet, în cadrul Romanian Stock Market Summit.

„Pentru noi piaţa de capital a funcţionat. Noi am atras peste 30 mil lei ca obligaţiuni, am capitalizat toate profiturile şi am atras majorări de capital de equity de 5 milioane de lei. Dacă facem fast-forward între aprilie 2015 şi astăzi, dacă atunci aveam 8 milioane de lei cu activitate în training IT şi integrare, începem 2019 ca un grup de 4 companii cu peste 120 de angajaţi şi colaboratori, care a făcut peste 60 de milioane de lei cifră de afaceri şi ţintim anull acesta 120  milioane euro”, explică Cristian Logofătu, CFO şi cofondator al Bittnet – alături de fratele său Mihai Logofătu.

Bittnet a atras de mai multe ori finanţări de când s-a lansat şi a ales să reinvestească de fiecare dată profitul.

„Asta a fost posibil prin linie organică dar şi prin achiziţii repetate. Faptul că am putut întinde şi piciorul de capital proriu ne-a permis să întindem mai mult piciorul de capital împrumutat, iar asta ne-a adus o creştere de 6x în patru ani. Investitorii s-au bucurat, au apreciat faptul că faci o promisiune iar apoi o livrezi. Este un ciclu, în care se creează o încredere a investitorilor şi la fiecare pas nou poţi face un pas mai mare. Faptul că am plătit mereu cupoanele la obligaţiuni, faptul că am capitaizat profiturile şi fapul că am înregistrat o creştere a capitalizării de peste 6 ori în condiţii de foarte mare lichiditate a dat curaj partenerilor şi investitorilor să pună capital”, menţionează Logofătu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO