Burse - Fonduri mutuale

Cristian Pascu, director BCR şi vicepreşedinte AAF, a fost ales membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti „Companiile din România ştiu că au în BVB un partener alături de care se pot dezvolta”

Cristian Pascu, director BCR şi vicepreşedinte AAF, a...

Autor: Tibi Oprea

23.11.2023, 12:02 214

Cristian Pascu, directorul Departamentului Instituţii Financiare din BCR şi Vicepreşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF), a fost ales membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, pentru un mandat de patru ani.

„Mă onorează încrederea pe care mi-au acordat-o acţionarii Bursei de Valori Bucureşti prin acest vot. Companiile din România ştiu că au în Bursa de la Bucureşti un partener alături de care se pot dezvolta şi îşi pot creste business-urile pentru a accede într-o ligă superioară, iar investitorii sunt marii câştigători. Listarea Hidroelectrica din această vară a fost momentul în care Bursa de la Bucureşti a arătat că este pregătită să intre într-o altă ligă a pieţelor de capital şi cred, cu tărie, că acesta este doar începutul. Îmi propun ca, împreună cu ceilalţi colegi, să sprijin dezvoltarea pieţei de capital locale, care are un potenţial imens şi care poate transforma România într-unul din polii de investiţii şi de dezvoltare din regiune şi chiar de pe continent. Din poziţia de membru al board-ului Bursei, voi continua să promovez şi să încurajez investiţiile în fonduri mutuale, aşa cum BVB a făcut-o şi până acum, fiind în permanenţă alături de Asociaţia Administratorilor de Fonduri şi de investitorii noştri. Mulţumesc pentru încredere şi vă asigur că vom face treabă excelentă împreună”, spune Cristian Pascu.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Cristian Pascu are o experienţă de peste 25 ani în piaţa de capital. Este Directorul Departamentului Instituţii Financiare din BCR, membru al Asociaţiei pentru Pensii Administrate Privat din România şi Vicepreşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România, poziţie din care a participat în multe grupuri de lucru pentru modificarea legislaţiei referitoare la fondurile de investiţii şi la fondurile de pensii. Are un masterat în Management Financiar şi în Politici Publice şi Integrare Europeană.

„Îl felicităm pe colegul nostru, Cristian Pascu, pentru numirea în CA al BVB, şi suntem convinşi că expertiza şi experienţa sa vor completa know-how-ul profesioniştilor care  vor conduce pentru următorii patru ani Bursa de Valori Bucureşti. Cristi Pascu este un profesionist desăvârşit alături de care noi, boardul AAF am lucrat la reglementările pentru simplificarea legislaţiei de funcţionare a fondurilor de investiţii dar şi în proiectele de atragere de investitori noi, cum este proiectul de educaţie financiară <<Economiseşte inteligent!>>”, spune Horia Gustă, preşedintele AAF.

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti au ales miercuri un nou Consiliu de Administraţie pentru următorii patru ani. Noii membri ai boardului sunt: Cristian Pascu (Director Departament Instituţii Financiare BCR, Vicepreşedinte AAF), Daniela Secară (Director General BT Capital Partners); Şerban Marin (Manager tranzacţii Evergent Investments), Loredana Chitu (head of Capital Markets Dentons), Radu Hanga (preşedintele BVB), Remus Vulpescu, Robert Pană (Swiss Capital, actual membru de board), Octavian Molnar (IFB Finwest, actual membru de board) şi Claudia Ionescu (BRD, actual membru de board). Noile mandate vor începe din 13 februarie 2024, data expirării mandatului membrilor actuali ai CA ai BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO