Burse - Fonduri mutuale

Cum arată Hidroelectrica după trei luni de la listarea la Bursă. Randament de 16% cu discount, 13% fără discount, faţă de 9% pentru indicele BET

Cum arată Hidroelectrica după trei luni de la listarea...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

12.10.2023, 00:07 1591

Producătorul de energie electrică Hidroelectrica (simbol bursier H2O) făcea istorie pe 12 iulie, adică în urmă cu exact trei luni, prin listarea unui pachet de aproape 20% din acţiuni din partea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti.

De atunci, acţiunile H2O s-au apreciat cu peste 16% faţă de preţul cu discount de 100,88 de lei la care au putut cumpăra investitorii în oferta record de 9,3 mld. lei, iar pentru cei care au cumpărat în ultimele zile ale ofertei, adică la un preţ fără discount de 104 lei pe unitate, randamentul la zi este de aproximativ 13%.

Spre comparaţie, indicele principal BET, din care compania face parte, a înregistrat un plus de 9% în aceeaşi perioadă, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

„A fost o evoluţie în aşteptări. Se vede că preţul pieţei este cam în calculele făcute la evaluare. Se învârte între 110 şi 120 de lei, cam aici este echilibrul. A fost o tendinţă peste borna de 120 de lei, dar nu s-a menţinut mult timp. PER-ul este până în 9-10. Este un emitent tânăr, nu avem un istoric din punctul de vedere al tanzacţionării, ne bazăm foarte mult pe ce s-a întâmplat în această scurtă perioadă de timp. Încă nu a trecut un ciclu de un an ca să vedem cum se comportă compania şi în sezonul rece, de exemplu, să avem o evoluţie mai de ansamblu despre cum se manifestă emitentul pe trimestre”, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest, pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO