Burse - Fonduri mutuale

​Cum puteţi investi în fondurile administrate de Mobius? Citibank al doilea distribuitor pentru fondurile Franklin Templeton pe piaţa locală

​Cum puteţi investi în fondurile administrate de Mobius? Citibank al doilea distribuitor pentru fondurile Franklin Templeton pe piaţa locală

Autor: Andrei Chirileasa

12.10.2011, 13:18 407

Citibank România va distribui începând de astăzi 11 fonduri de investiţii administrate de Franklin Templeton înregistrate în Luxemburg, potrivit unui anunţ al băncii.

Citibank este a doua bancă importantă de pe piaţa locală care va distribui fondurile Templeton pe piaţa locală, după BRD. Cele 11 fonduri au fost înregistrate la CNVM în vederea distribuţiei locale în luna iulie.

Cele 11 fonduri de investiţii înregistrate în Luxemburg distribuite de către Citibank România sunt fonduri de tip deschis sau Société d'Investissement à capital variable (SICAV), parte din gama Franklin Templeton Investment Funds (FTIF). Aceste fonduri investesc în clase de active care au la bază acţiuni şi instrumente cu venit fix, cu expunere pe o singură ţară sau cu orientare globală şi regională. Astfel, clienţii Citibank România au posibilitatea de a alege între fonduri care investesc în economii cu o creştere rapidă precum China, India sau Brazilia, în sectoare dinamice precum cel tehnologic sau al resurselor naturale, precum şi într-o serie întreagă de alte acţiuni sau instrumente cu venit fix. Unele dintre aceste fonduri sunt administrate de Mark Mobius, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în investiţii pe pieţele emergente.

"Managementul specializat al portofoliului şi diversificarea activelor sunt primii paşi pe drumul construirii unui portofoliu echilibrat", a declarat Luis Tomassoni, Director Departament Retail la Citibank România. "Acest parteneriat important cu Franklin Templeton demonstrează încă o dată angajamentul Citibank România de a facilita accesul clienţilor săi la cele mai performante soluţii de management al averii".

Citibank România distribuie peste 400 de fonduri de investiţii administrate de către 14 societăţi partenere.

Franklin Templeton este unul dintre cei mai mari administratori de active la nivel mondial. Templeton administrează începând din septembrie 2010 Fondul Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO