Burse - Fonduri mutuale

Cum stau SIF-urile la 9 luni: Transilvania prosperă, Muntenia are profitul la minime

 Cum stau SIF-urile la 9 luni: Transilvania prosperă, Muntenia are profitul la minime

Autor: Roxana Daniela Pricop

13.10.2011, 18:52 1389

SIF Transilvania (SIF3) a încheiat primele nouă luni din an cu profit record, de 119 milioane de lei, de 3,7 ori mai mari decât rezultatul înregistrat în acelaşi interval al anului trecut. Societatea a încheiat luna septembrie cu active nete de 1,343 miliarde de lei, în scădere cu 10,8% faţă de începutul anului.

Pe locul secund în topul profitabilităţii se situează SIF Oltenia (SIF5) cu un rezultat de 66,81 milioane de lei în primele nouă luni, în scădere cu 8,7% faţă de acelaşi interval al anului trecut. SIF Oltenia este cea mai mare dintre cele cinci SIF-uri cu active nete de 1,52 miliarde de lei, în scădere cu 2,37% faţă de începutul anului.

SIF Muntenia a înregistrat cel mai mic profit, de 13,24 milioane de lei, la jumătate din valoare câştigului înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut. Nivelul redus al profiturilor se explică prin pierderile, de cca 10 milioane de lei, înregistrate în luna septembrie. În primele opt luni din an, SIF4 a făcut un profit aproape 24 milioane de lei. La finele lunii septembrie, SIF Muntenia avea active nete în valoare de 1,267 miliarde de lei.

SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Moldova (SIF2) nu au făcut încă publice rapoartele lunare privind situaţia activelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO