Burse - Fonduri mutuale

Dataware Consulting, parte a grupului Bittnet, a primit o amendă de 2,3 mil. lei pentru practici anticoncurenţiale. Compania va contesta decizia în instanţă

Dataware Consulting, parte a grupului Bittnet, a primit o...

Autor: Eduard Ivanovici

13.06.2023, 18:15 719

Grupul de companii de IT Bittnet (BNET) a anunţat piaţa de capital cu privire la o notificare din 12 iunie de la Consiliul Concurenţei în dosarul demarat în mai 2021 asupra integratorului de produse şi servicii IT&C Dataware Consulting.

Conform notificării, companiei Dataware – intrată la finele anului trecut în grupul Bittnet – i se o impune o amendă pentru practici anticoncurenţiale de 2,3 milioane de lei, reprezentând 3,4% din cifra de afaceri din 2022, reiese dintr-un raport publicat la Bursă.

Până la data emiterii documentului de la BVB, autoritatea de concurenţă nu a transmis Dataware decizia de sancţionare, Consiliul Concurenţei având termen de 120 de zile pentru comunicarea în scris a deciziei. În plus, decizia de sancţionare ar trebui să includă toate argumentele şi analizele realizate de către autoritate şi motivele aplicării sancţiunii.

„Investigaţia Consiliului Concurenţei asupra Dataware era cunoscută la data tranzacţiei cu Grupul Bittnet şi a fost evaluată de către Emitent în procesul de due dilligence efectuat asupra Dataware Consulting. Potenţiala decizie nefavorabilă a Consiliului Concurenţei a fost cuprinsă în acordul de investiţie ca risc garantat de vechiul acţionariat al societăţii”, scriu reprezentanţii Bittnet.

Dataware Consulting va contesta decizia Consiliului Concurenţei în instanţă, iar în situaţia în care aceasta va păstra decizia şi amenda Consiliului Concurenţei, contractul de investiţie prevede că atât beneficiile cât şi riscurile în legătură cu această speţă sunt în sarcina vânzătorilor.

„Decizia Consiliului Concurenţei şi amenda aplicată Dataware nu vor afecta situaţiile financiare consolidate ale Grupului Bittnet. De asemenea, amenda aplicată nu va afecta în vreun fel îndeplinirea obligaţiilor asumate de Dataware Consulting faţă de clienţii şi partenerii săi şi nici solvabilitatea societăţii, aceasta operând pe baze solide din punct de vedere financiar”, conform raportului.

Acţiunile BNET sunt pe minus cu 1,5% anul acesta, pe un rulaj de opt milioane de lei, la o capitalizare de 185 de milioane de lei. Compania avut venituri consolidate de 53,5 milioane de lei în T1/2023, plus 63% faţă de anul trecut, şi un profit operaţional de şase milioane de lei, plus 35%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO