Burse - Fonduri mutuale

De ce nu mai privatizează statul Cupru Min prin bursă ?

De ce nu mai privatizează statul Cupru Min prin bursă ?

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

26.10.2011, 13:11 612

Potrivit Programului Naţional de Reformă pentru perioada 2011 - 2013, aprobat de Guvern în luna aprilie din acest an, Cupru Min Abrud, care exploatează cel mai mare zăcământ de cupru din România, de la Roşia Poieni, cu rezerve care reprezintă circa 60% din totalul celor de la nivel naţional, urma să fie privatizată prin intermediul bursei în semestrul II al acestui an alături de alte companii importante din portofoliul Ministerului Economiei (ME).

Întrebaţi de Ziarul Financiar de ce au renunţat să mai privatizeze compania prin bursă şi au optat pentru metoda licitaţiei cu strigare, reprezentanţii Ministerului Economiei au răspuns că această metodă este conformă cu Strategia de restructurare, privatizare şi atragere de investiţii aprobată prin hotărâre de Guvern nr. 590 cu cinci ani în urmă, respectiv în anul 2006.

Statul decide astfel să ocolească din nou piaţa de capital, deşi privatizarea prin intermediul bursei oferă de departe cel mai ridicat grad de transparenţă.

În perioada următoare Ministerul Economiei urmează să facă anunţul privind oferta de vânzare a Cupru Min pentru care au fost primite scrisori de intenţie atât din partea unor firme străine cât şi româneşti, au precizat aceştia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO